Milyen olajban érdemes sütni? Melyik az egészséges? Pálmaolaj, kókuszolaj, olívaolaj, repceolaj?!
- Legjobb, ha rendszeresen variálod az étolajokat vagy eleve kevert olajokat választasz.
- Ne használd kétszer a sütőolajat, tehát minden sütésnél frisset önts a serpenyőbe!
- Az extra szűz olívaolajat kizárólag hideg ételek (saláták, öntetek) készítéséhez használd, ez sütésre nem alkalmas. Teflonos sütéshez a finomított, kevert variánsokat válaszd! Bő olajban sütéshez a hőstabil olajok (például repce-, napraforgó-, földimogyoróolaj, szőlőmagolaj) alkalmasak.
- A kókuszzsír vagy kókuszolaj hiába növényi eredetű, de alapvetően telített zsírsavakat tartalmaz, ezért mindennapos használatra nem javasoljuk.
- Ne öntsd a lefolyóba a használt olajat, mert nemcsak a környezetnek árt, de hosszútávon a vezetékeket is tönkreteszi.
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.