"De szeretnék gazdag lenni, egyszer libasültet enni..." (József Attila)
Libaleves, libasült párolt káposztával, ludaskása, sólet, libatepertő: biztosan sokan esztek a napokban ilyen fenséges finomságokat. A liba igen ízletes húsféle, de magas zsírtartalma miatt a baromfik közül a legtöbb kalóriát tartalmazza.
Egyáltalán nem kell róla lemondani, de érdemes kíméletesen elkészíteni. Próbáld ki a sütőzacskót: a befűszerezett libacombot ebbe tedd bele, így nem kell hozzá plusz zsiradék. A sütés vége felé érdemes szétvágni a zacskót és akkor nem párolódik tovább a hús, hanem pirul és ropogós lesz. Az sem mindegy, hogy mivel eszed vagy milyen a köret aránya. Legyen több a párolt káposzta és csak minimális mennyiségű a hagymás tört krumpli. Vagy kipróbálhatod különböző sült zöldségekkel, illetve nyugodtan készíthetsz mellé egy adag könnyű salátát. A ludaskásában lehet a recepthez képest dupla mennyiségű a zöldség és kevesebb a rizs.
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.