Aranyszabály: naponta csak egyetlen marékkal és a sómentes változatot! Mogyoró, diófélék, mandula: nagyon jótékony hatásúak, de egyszerre csak keveset egyél belőlük, különben pillanatok alatt több száz kalória csúszik le velük a gyomrodba. (Energiatartalmuk 500 és 700 kcal között van száz grammonként, szóval egy kis zacskónyiban van annyi, mint akár egy ebédben!). A sós mogyorót sokan finomabbnak tartják, mint a natúr verziót, de ez is szokás kérdése. Így is túl sok sót eszünk, próbáld meg áthangolni magad, ha Te is a sósat preferálod, eleinte esetleg keverni a kettőt, majd lassacskán áttérni a sómentes verzióra.
Hogy miért jó, ha rendszeresen eszel olajos magvakat? Számos ásványi anyagot, vitamint tartalmaz, sok bennük a rost (amiből amúgy is a kelleténél kevesebbet eszünk), hasznos, jó zsírsavakat tartalmaznak és van bennük néhány olyan összetevő, amelyek együttesen csökkenthetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
Ha nem vagy nasizós típus, akkor szórd őket a reggeli müzlidbe vagy a salátád tetejére, serpenyőben megpirítva a dió csodás feltét krémlevesekhez, vagy csak úgy magában sajt és gyümölcs mellé uzsonnára (kalóriára megint vigyázni, a sajt is elég energiadús!!!)
 
 
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.