Ismeritek a régi tejföl reklámot: “Nem lehet megunni, ez az, amit nem lehet megunni”? Ez a dal jutott eszembe, amikor a finomabbnál finomabb bogyós gyümölcsöket ettem Helsinkiben. A piacon vettem áfonyát, amit egyik nap tízóraira fogyasztottam. Másnap a reggelimbe tettem a müzlimhez. A bogyók közül Finnországban a legkedveltebb a vörös áfonya és a tőzegáfonya, amelyet nemcsak frissen, hanem lekvár formájában is előszeretettel fogyasztanak, de használják szószhoz, sütihez is. A bogyós gyümölcsök antioxidáns-tartalma kiemelkedő, ha lehetőséged van, fogyassz belőlük gyakran! Kávéhoz kipróbáltam egy helyi édességet, a korvapuusti-t, amely fahéjjal és kardamommal ízesített édes kelt tészta. Nyami! Vacsorához pedig megkóstoltam a glögit, a finn forralt bort. Finom, itatja magát, szóval csak óvatosan!

 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.