Veled is gyakran előfordul, hogy 11 körül már alig várod, hogy ebédszünet legyen, mert olyan éhes vagy? Ez azért lehet, mert vagy keveset reggeliztél vagy olyasmit ettél, amitől egy idő után gyorsan leesik a vércukorszinted. Az egészséges, ideális reggeli mindig tartalmaz valamilyen gabonafélét (teljes értékűt, lehet szendvics vagy müzli vagy gabonapehely), fehérjét (hús, hal, tojás, tejtermékek, magvak), zöldséget és/vagy gyümölcsöt és folyadékot (például vizet vagy cukormentes zöld teát). Vannak irányelvek, de azért mindenkinek magának kell figyelnie a teste reakcióit. Van, akinek a zabkása válik be, míg másnak egy jó tojásrántotta. Az előbbi gabona is lassú felszívódású, tehát nem fogja hirtelen leejteni a vércukrodat, a tojás pedig fehérjét és zsírt tartalmaz, ez jó laktató hatással bír.

Íme néhány ötlet a vércukor-stabilizáló reggelire:

- teljes kiőrlésű kenyér, pékáru avokádóval, főtt tojással,
- csicseriborsóból készült hummusz nyers zöldségcsíkokkal,
- zabkása tejjel és bogyós gyümölcsökkel,
- zöldséges rántotta vagy omlett zsírszegényen elkészítve,
- zöldsaláta sajttal, magvakkal megszórva,
- közel-keleti, bulguros-petrezselymes saláta (tabulé)
- zöldségfasírt,
- tonhalsaláta

 

 

 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.