Elmaradhatatlan csodás program minden évben a családdal: a gyönyörű Szent István-bazilika előtti téren lévő adventi vásár.
Egy karácsonyi vásár a hideg idő ellenére is szinte mágnesként vonzza a tekinteteket és ember legyen a talpán, aki nem csábul el egy-egy finom illattól.
Sült kolbász fehér kenyérrel, kürtős kalács, forralt bor, kenyérlángos, flódni, stb. Sok-sok zsírban és cukorban gazdag csábítás. De vajon lehet itt okosan enni? Persze hogy lehet, ha az ember tudatosan áll hozzá. Bármennyire is sok lehetőség tárul eléd egy karácsonyi forgatagban, nem szükséges addig enned, amíg rosszul nem leszel.
Dönthetsz úgy, hogy előtte otthon eszel, így a vásárban már csak egy kis édességet vagy forró italt választasz. Nyilván kis adagot, ugye? Akkor sem dől össze a világ, ha elcsábulsz a sok illattól. Ha van rá mód, kérj kisebb porciót. A bőséges adagokat pedig elfelezheted a kísérőddel vagy elcsomagoltathatod másnapra. Nem kötelező több száz kalóriát ott helyben befalni.
- a kolbászhoz kérj savanyúságot is (zöldség kipipálva), és csak 1 szelet kenyeret egyél.
- ha édességet választasz, akkor tudd, hogy heti 1-3 x ajánlott a sütik fogyasztása. Egyet akkor a hétre már ki is pipáltál a vásárban, erre emlékezz később is.
- az adagra is figyelhetsz: nem kell ám az egész kürtöskalácsot ott helyben megenni, másnap is finom lesz.
- ha jól belakmároztál, a vásározás után jöhet az extra mozgás, például félórányi tempós séta. Lehet, ennyi idő alatt haza is értek.

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.