Sokszor ég a gyomrod? Gyakran érzel égő, szorító érzést a mellkasodban? Lehet, hogy reflux tüneteivel küzdesz, ezért mindenképpen érdemes utána járni és kezelni a problémát!
A reflux a tápcsatorna felső szakaszának zavara, ilyenkor az úgynevezett refluxátum (gyomortartalom) nevű anyag ellentétes irányban visszajut a nyelőcsőbe, ahol igen kellemetlen tüneteket tud okozni. Sajnos nálunk eléggé elterjedt jelenség a reflux és a gyomorégés (csak figyeld meg a televízióban a reklámokat, egy-egy blokkban biztosan fogsz találkozni olyan készítménnyel, ami ezt a tünetet orvosolja), tehát elég nagy a kereslet ezekre a gyógyszerekre.
Ha gyakran tapasztalod a fent említett tüneteket, akkor inkább azt javaslom, hogy ne a gyógyszereket kapkodd be először megoldásként, hanem változtass a táplálkozásodon és az életmódodon. Természetesen súlyosabb esetekben az orvosi beavatkozás elengedhetetlen, de a hosszútávú megoldást az fogja meghozni, ha odafigyelsz néhány alapvető dologra. A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttem neked néhány tippet.

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.