Találós kérdés: egy maréknyi adagban is annyi energia van, mint egy fél főétkezésben, mi az?

Aki az olajos magvakra tippelt, az eltalálta!
De mennyi is egy maréknyi adag?
Egy zárt “ökölnyi” adag kb. 25-35 gramm, ami bőven elég is belőle, hiszen például a kesudió energiatartalma (100 gramm) 550 kalória, a dióé pedig 650 kalória. Tudom, ha egyszer belekezd az ember, nehéz abbahagyni, de inkább keress valakit, akivel megfelezed a zacskó adagját.
Ha tudsz megálljt parancsolni magadnak az adagokat illetően, akkor bizony tényleg remek élelmiszerek: vitamin-, ásványianyag-, antioxidánstartalmuk és az értékes (telítetlen) zsírsavaik miatt érdemes beépíteni az étrendbe (kivételt képez az az eset, ha allergiás tüneteket vált ki a fogyasztásuk). Gazdagok folsavban, B-vitaminokban, illetve ezek mellett a cukorbetegség, a demencia, vagy a szív- és érrendszeri betegségek kockázata is csökkenhet, ha 2-3 alkalommal fogyasztasz sózatlan magokat (diófélét, mandulát, mogyorót, tökmagot, napraforgómagot, szezámmagot, stb.) A heti 2-3 alkalmat egyébként az aktuális OKOSTÁNYÉR® ajánlás is javasolja.
Hogyan érdemes fogyasztani? Kisétkezésre például valamilyen gyümölccsel és sajttal, zabkása tetején, egy friss saláta koronájaként, vagy süteményre szórva. Nekem bármi jöhet!

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.