Anyukámmal voltam és ilyenkor szeretünk valamilyen közös programot csinálni. Volt néhány felesleges almánk, úgyhogy már készült is az almáspite. Tényleg csak néhány darab volt, de erre csak menetközben eszméltünk, hogy nem biztos, hogy elég lesz.

Tudtad, hogy:
- egy közepes nyers alma kb. 70-80 kalória, C-vitamin-, folsav-, magnézium- és káliumtartalma is jelentős?
- az alma héjában rengeteg hasznos anyag van, pl. antioxidánsok?
- ha néhány szem olajos magvat eszel mellé, akkor nem emeli meg a vércukorszintet olyan gyorsan?
- közvetlenül fogyasztás vagy hőkezelés előtt érdemes felvágni, mert ha kevesebb levegő vagy víz éri, jobban megmarad a C-vitamintartalma?

Hozom a receptet is, ha valakinek kedve támadna sütni:
Tészta: 40 dkg liszt (legjobb, ha teljes kiőrlésűt is használsz), 20 dkg zsiradék, 1 vaníliás cukor, 1 sütőpor, 20 dkg cukor (persze, ezt is lehet csökkenteni), 2 tojás, citromhéj. A legjobb, ha pihenteted 1 éjszaka és 2 felé kell venni. Töltelék: sok-sok alma (2-3 kg) reszelve, fahéjjal, zabpehellyel megszórva a tésztára rakjuk. A tetejére tesszük a másik tésztát. Villával megszurkáljuk és tojásfehérjével megkenjük. 180 fokon előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.