A mediterrán életmód nyomában Milánóban
A konferencia közben természetesen az olasz konyha remekeinek is szenteltem időt: ettem rákos tésztát, rákos pizzát jó sok zöldséggel. A helyi hagyományos édességeket inkább csak fotóztam, mert már a látványuktól is eltelítődtem, főleg a pisztáciás finomságoktól. A pisztáciát tartalmazó étel szuper édesség is lehet, azonban olajos mag mivolta miatt elég sok kalóriát tartalmaz. Úgyhogy én maradtam a nézelődésnél.
 Helyette viszont sok helyen árultak friss zöldségekből és gyümölcsökből készült leveket, amit mindig nagyon irigylek, ha valamilyen déli országban járok, mert ennek itt nagy hagyománya van. Remélem nálunk is elfog terjedni ez az irányzat.
 Persze dietetikus szemmel is néztem a hagyományos ételeket, a legtöbb helyen a tészta durum lisztből vagy teljes kiőrlésű lisztből készül, és már nagyon sok olyan étterem is létezik szerencsére, ahol kifejezetten figyelnek a táplálékallergiásokra, - érzékenyekre!
Amit még pozitívumként kiemelnék: az adagok sem nagyon, figyelnek a kontrollra!
Tehát itt a minőség és a mennyiség jól megfér egymással!
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.