Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, én nem szoktam puccparádéban főzni. Nálam hajnalban a tűzhelyen volt ma már a húsleves, ezért még pizsamában vagyok.
Vajon a családi hétvégék kedvenc levese valóban annyira hatásos a szervezetünkre? 
Már a régi népi hiedelem is gyógyító hatást tulajdonított neki, és gyorsabb felépülést a légúti betegségekből.
És valóban, a levesben főtt csirkehúst és zöldségeket elfogyasztva immunrendszerünk "jobban viselkedik".
Gyulladáscsökkentő tulajdonsága segíthet a felső légúti fertőzések, így a megfázás enyhítésében is.
A húsleves akkor igazán hatásos, ha friss alapanyagokból készítitek el, és alacsony hőfokon, több óra alatt "gyöngyözve" főzitek.
Amikor húslevest főzök a családnak, én kurkumát (más néven indiai sáfrány) is teszek bele - nemcsak gyönyörű sárga színt ad neki, de remek az aromája és antioxidáns, egészségvédő hatású. A kelbimbót is szeretjük, mert finom és a gyulladáscsökkentő hatást erősítheti.
A húsleves tehát a tápanyagok széles tárházát tartalmazza a vitaminoktól kezdve a fehérjéken át.
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.