Te is jártál már úgy, hogy a munka után megvásárolt kenyér vagy kifli másnap reggelre szikkadt volt? Tudod miért? Mert ezeket a pékárukat néhány óra alatt készítették, ezért frissességük csak néhány órán át tart. Minél hosszabb ugyanis a kenyérre fordított idő, annál hosszabban marad friss és élvezhető. Régen a kenyérsütésnek napja volt – az adott napot ennek szentelték, mert tudták, minden munkafázisnak megvan a maga ideje.
Mi kell a jó kenyérhez? Jó minőségű gabona, víz, só és élesztő. Az kell, hogy kovásszal készüljön. Jól meg kell dolgozni. Na és persze elegendő időt kell neki hagyni, hogy megkeljen és pihenjen a tészta. Kell tehát a szaktudás, az idő és az energia, amit a pék ráfordít. A kenyeret el lehet készíteni adalékanyag mentesen, ízfokozók, adalékanyagok, színezőanyagok nélkül.
Ha teheted, olyan pékségben vásárolj, ahol így készülnek a kenyerek és a péksütemények.

 

 

 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.