Milyen zöldségeket és gyümölcsöket együnk januárban?

Málna ősszel, paradicsom télen? Furcsán hangzik, igaz? A boltok polcain szinte mindig minden megtalálható. Pedig ha igazán odafigyelünk az étkezésre, szezonális és helyi alapanyagokat választunk. De lássuk, melyek ezek az év első hónapjában:

- Fejes káposzta: Szinte egész évben fogyasztható növény, amely kiemelkedő C-vitamin-forrásunk, de B1- és B2-vitamint is nagy mennyiségben tartalmaz.

- Póréhagyma: Olyan ősi kultúrnövényünk, amelyet szinte egész évben fogyaszthatunk. Ásványianyag-tartalma magas, együnk belőle minél többet.

- Pasztinák: Nem répa, nem petrezselyemgyökér, nem zeller. Ez a pasztinák, amely a petrezselyemnél édeskésebb ízű, ezért ha a petrezselymet helyettesítjük vele, kevesebbet használjunk.

- Kelbimbó: A kelbimbó az egyik leginkább megosztó alapanyag a listában, pedig számos vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, könnyen és gyorsan elkészíthető.

Lássuk csak, mi van még:

Cékla, sárgarépa, zeller, burgonya, sütőtök, alma, lilakáposzta, körte, fehér retek

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.