Hogyan kerülheted el az ünnepi pluszkilókat? Van arra mód, hogy kiélvezd az ünnepek nyújtotta gasztronómiai örömöket, miközben az egészséges étkezési szokásokat is betartod? Íme néhány tipp:

1) Ne csipegess egész nap! Viszont egyél naponta ötször, ne hagyd ki a tízórait és az uzsonnát sem. Ha hosszabb idő telik el két étkezés között, akkor túlságosan éhes leszel és az lesz a vége, hogy jól teleeszed magad a következő étkezéskor.

2) Mielőtt az édességekhez nyúlsz, egyél minél több zöldséget, ami eltelít Reggelihez szendvics mellé, ebédre zöldségkrémlevest vagy köretként grillezett / tepsis zöldségeket, savanyúságot, vacsorára salátát a sültek mellé. Zöldség legyen a tányérodon az ételek többsége.

3) Vendégségben, munkahelyi karácsonyi bulikon először nézz körül, mi a választék, utána dönts! Nem kell mindent megkóstolni. ;)

4) Válassz energiamentes italokat! Vizet, ásványvizet, cukormentes teát, limonádét. Kerüld a cukros likőröket, krémlikőröket, inkább igyál egy pohár bort vagy egy frissítő fröccsöt.

5) A kelleténél többet ettél? Vegyél vissza a következő étkezésnél. Hatalmas lakoma volt az ebéd? Vacsira egyél salátát!

6) Válassz kisebb tányért! Többnek néz ki rajta az étel, illetve kevesebb is fér rá. ;) Nem kell kétszer szedni! :)

7) Lassan egyél, rágj meg minden falatot! Az agyadnak kb. 20 percre van szüksége ahhoz, hogy érezd, jóllaktál.

8) Mozgásra fel! Az ünnepek alatt se feledkezz meg a sportról, iktass be minden nap legalább 20 perc intenzív testmozgást! Ha nem fér bele, sétálj nagyokat, menjetek korcsolyázni!

 

 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.