Állandó éhségérzet, nasizás, hűtőnyitogatás, plusz kilók...

Ezek a jelenségek sokszor kéz a kézben járnak! Bekerülsz az ördögi körbe, és elveszíted a folyamat felett a kontrollt. Az állandó éhségérzetnek azonban sokféle gyökere lehet, melynek érdemes utána járni.

Enni azonban mindig kell! Ez nem is kérdés, a megszorító, szélsőséges étrendek általában hiányállapothoz vezethetnek (nyilván vannak olyan egészségügyi indokok, amikor szükséges a diéta, de ez egy másik szituáció).

Az evéssel kapcsolatos gondolatok sajnos válhatnak nyomasztóvá, és maga az étellel való kapcsolat is lehet problémaforrás.
A legfontosabb, hogy az ember megtanulja megfigyelni a teste jelzéseit: eszel egy péksütit reggelire, amitől egy órán belül már azonnal éhes vagy? Nem valószínű, hogy az adagot kell dupláznod, hanem más jellegű reggelit készítened magadnak. Állandóan édességet kívánsz, netán arra ébredsz éjszaka, hogy farkaséhes vagy? Lehet, hogy a vércukorszinteddel van probléma.

Figyeld meg tehát a tested jeleit, vezess akár táplálkozási naplót, keresd az összefüggéseket, okokat, és ne félj segítséget kérni, ha nem találod a kiutat!

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.