Sok emberben merül fel a kérdés, hogy amikor hűvösebbre fordul az idő, akkor rá kell-e kapcsolnia az extra vitaminforrások bevitelére.

Nos, ez olyan mint a karácsony és a szeretet kérdése. Ha csak karácsonykor szánunk arra időt, hogy szeretet vegyen minket, a családunkat, a barátokat körül, egész évben viszont kevesebbet “gyakoroljuk” ezt a szokást, ez nem lesz elég a testi-lelki egészséghez. Persze tény, hogy a hűvösebb hónapok nagyobb odafigyelést igényelnek, de egész évben fontos a megfelelő táplálkozás, mozgás, lelki egészség.

Csak magamat tudom ismételni, hiszen egyszerű a képlet, egész évben:
- Legyen elég hidratált a szervezeted! Délutánra fáj a fejed, szédelegsz? Mennyi folyadékot ittál? Ne azonnal a fájdalomcsillapítóhoz nyúlj, hanem igyál vizet, gyógyteát!

- Elegendő vitamint, ásványi agyagot fogyasztottál? Nem a tabletták az elsődleges források, hanem a változatos, zöldséget és gyümölcsöt is tartalmazó étrend. Nemcsak a drága déli gyümölcsökben van vitamin, hanem a káposztában is!

- Kimozdultál ma a lakásból? Semmi kedved nincsen a kanapéról felkelni? Sapkát sálat fel, és sétálj egyet! 10 perc is csodát tesz!

-Ellenőrizd az egészséged állapotát szűrővizsgálatokkal. Hacsak nem indokolt, akkor persze ne rohanj minden aprósággal az orvoshoz, de rendszeresen vegyél részt vérvételen, alap vizsgálatokon, hiszen ez is a megelőzés része.

 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.