Blog
Az unokatestvérem tudja, hogy az én szívemhez milyen út vezet, ha ajándékról van szó: ezeket a csodás zöldségeket kaptam pár napja tőle, és nem is hozhatott volna ennél jobbat. Szóval én úgy döntöttem, hogy mozgalmat indítok, és terjeszteni fogom a „vigyél zöldséget ajándékba” kezdeményezést!
Készült is belőlük a hétvégén brokkolikrémleves és rakott kelkáposzta.
Itt van a nyakunkon az ünnepi szezon, meglátogatjuk a barátokat, szeretteinket, így arra bíztatlak, hogyha tudod, hogy az adott személy nyitott rá, akkor a sokadik ajándék könyv, csoki helyett inkább vigyél valami finom zöldséget, gyümölcsöt, hiszen nagy valószínűséggel örülni fog neki, és még fel is használja.
Ráadásul ezeknek a zöldségeknek szezonja is van, de nem csak ezért szeretem őket!
Tartalmaznak C- , B-vitaminokat, folátot kalciumot, vasat. Olyan kéntartalmú bioaktív anyagokat is, amelyek daganatmegelőző hatásúak, de érdemes csak kíméletesen hőkezelni, hogy ne vesszenek el ezek az értékes anyagok (gőzben főzés, párolás). Rostforrásnak is kiválóak!