Ha már néha unod a sós reggeliket, akkor mutatok neked néhány jó alternatívát!

A zab egy nagyon változatosan felhasználható alapanyag, és ráadásul számos pozitív tulajdonsága van.

- olcsón és könnyen beszerezhető
- szuper fehérjeforrás
- többféle B-vitamint, E-vitamint, kalciumot, magnéziumot, vasat is tartalmaz
- magas rosttartalma miatt az anyagcserét is segíti
- jó hatással van a koleszterinszintre

Egy szó mint száz, mindig legyen otthon zabod, mert akár reggelire, akár valamelyik kisétkezésre jól variálható ételeket tudsz belőle készíteni.

Az úgynevezett „overnight” zab nálunk mindig nagy sláger, ugyanis ha tudom, hogy sietős lesz a következő reggel, akkor csak este szó szerint összekutyulom az alapanyagokat, berakom a hűtőbe, és reggel már vár a finom reggelim. A zab, valamilyen tejtermékkel vagy növényi itallal az éjszaka folyamán szépen megszívja magát, kellemesen krémes lesz (de egyébként erre akár néhány óra is elegendő lehet).

Szeretek variálni az ízekkel, általában édesen készítem. Ügyelek arra, hogy ez az egyszerű étel is kellően komplex legyen, így biztosan nem leszek éhes utána: mindig van benne tehát valamilyen gyümölcs, magok és vagy tej, esetleg joghurt vagy növényi ital.

Összegyűjtöttem neked a kedvenc ízeimet! 

 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.