Egy borús hétvégén nincs is jobb, mint közösen a konyha melegében alkotni valamit a gyerekekkel.
 
Hosszú idő óta ez volt az első olyan hétvége, amikor minden kötelességet letudva, tényleg csak sütés volt, közös játék, nagy beszélgetések, minőségi idő, együtt a családdal. Egészen kicsi koruk óta igyekszem bevonni a fiúkat a konyhai feladatokba, amit szerencsére általában élveznek is (kivéve ha éppen fontos építési feladat van a Lego városban…).

Miért is fontos az, hogy már korán megtanulják ezeket a feladatokat? Egyrészt a példamutatás miatt, hiszen ha már időben látják azt, hogy hogyan áll össze például egy ebéd készítése, tisztában lesznek azzal, hogy bizony ezek fontos hétköznapi tevékenységek, és hogy nem varázslat útján kerül a finom étel az asztalra. Másrészt pedig így is át tudod adni a családi hagyományokat, recepteket, miközben együtt töltitek az időt. Nem utolsó sorban pedig hamarosan már szeretnék azzal dicsekedni a családnak és a barátoknak, hogy bizony nekem a fiaim főztek meglepetés vacsorát. Na ez még lehet kicsit odébb van, de azért szépen haladunk a cél felé.

A hétvégén egy pofonegyszerű csokis muffin készült, a fiúk kevertek, kavartak, adagoltak, tűpróbáztak – nekem szinte csak a végeredményt kellett tesztelnem.
 
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.