Mindenki, aki tevékenykedik a konyhában, általában tisztában van azzal, hogy a fagyasztó nagyon jó barátunk! Persze sokan esnek abba a hibába, hogy bedobnak mindent a jégszekrénybe, aztán egy hatalmas káosz keletkezik odabent, ami végül oda vezet, hogy az élelmiszerektől fájdalmas búcsút kell venni, sőt, még a hűtőszekrény teljesítménye is csökkenhet.

Emiatt is érdemes tudatosan és tervezetten használni a fagyasztót, hiszen rengeteg féle élelmiszer tárolható benne, persze nem mindegy, hogy hogyan és meddig. A télre készülve érdemes a szezonális alapanyagokat beszerezni és lefagyasztani, hiszen nemcsak a kínálat lesz kevesebb, hanem sajnos az áruk is folyamatosan megy fel…

Fontos alapszabályok:

  • szerezz be jól zárható és feliratozható zacskókat, edényeket, és olyan tollal írj rájuk, ami tartós, és nem kopik le

  • nem akkor kell élelmiszert fagyasztani, amikor már romlás közeli állapotban van…ha tudod, hogy pl. a maradék hús, amit ebédre csináltál, biztosan nem fog elfogyni, akkor azonnal fagyaszd le

  • ne ess túlzásba: ha túlterheled a fagyasztót, nem fogod átlátni a rendszert, és csak hónapok múlva fogsz megtalálni élelmiszereket, amit így ki kell majd dobnod

  • porciózz: inkább kisebb adagokat fagyassz, mintsem hatalmas darab húsokat, kenyereket, hiszen nem tudhatod előre, hogy éppen hány emberre kell majd főznöd

  • sokszor az is fagyasztható, amiről nem is gondolnád: ha elbizonytalanodsz, kutass a neten, valószínűleg találsz majd valamilyen okos praktikát

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.