Lássuk, miért is szeretjük ezt a lédús (már ha jól meg van érve), csodaszép színű, igazi őszi gyümölcsöt!

  • szezonja hazánkban júliustól egészen októberig tart

  • külsejét viaszréteg fedi, ami védi a gyümölcsöt a kiszáradástól, és egyben a minőségét és frissességét is garantálja

  • magas a víztartalma (85%-a víz!)

  • 100 gramm gyümölcsben kb. 50 kalória van, vitaminok közül a A- , B1- , B2-vitamin kiemelendő

  • ásványi anyagból is akad benne: kálium, kalcium, foszfor és magnézium, antioxidánsok közül például flavonoidot is tartalmaz

  • kiemelkedő a rosttartalma, héjában sok a cellulóz, így aki székrekedéssel küzd, annak a szilva fogyasztása természetes segítség lehet

  • legjobb, ha nyersen esszük, de lekvárként is finom (gyorsan szétfő, így nem kell sokáig bajlódni vele)

  • sós ételekben is nagyon finom, szerintem a sonkába tekert máj szilvával az egyik legfinomabb őszi étel

 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.