Sorozatom következő részében a friss élelmiszerek tárolásának témáját szeretném körbejárni, és segíteni ezzel neked, hogy ne kelljen semminek a kukában végeznie. Az élelmiszerpazarlás egy nagyon aktuális probléma, és azt gondolom, hogy amíg ennyi élelmiszert dobunk ki, addig gondoljuk át a kesergést az élelmiszerárakon, és először akár helyezzük új alapokra háztartásunk vezetését. Természetesen nem elbagatellizálni szeretném az élelmiszerárak növekedésének problémáját, de látom az elszomorító adatokat, hogy milyen százalékban landol a szemetesben a megmaradt ételünk.

A lista nem teljes, de próbáltam neked összegyűjteni a legnépszerűbb gyümölcsöket és zöldségeket, melyek egy háztartásban előfordulhatnak, illetve jelen posztban a fagyasztás lehetősége nincsen benne (erről majd egy külön posztban fogok neked írni)

Néhány fontos infó, amit már a bevásárláskor és a pakoláskor érdemes fejben tartanod:
- olyan zöldségeket és gyümölcsöket válassz, melyeken nincsenek ütésnyomok, zúzódások
- forgasd át az alapanyagot, hogy nincs-e rajta penészfolt vagy bármilyen elváltozás
- vannak bizonyos zöldségek és gyümölcsök, melyek etiléngázt termelnek, illetve olyanok is, melyek erre érzékenyek
- az etiléngáz gyorsabb érést és romlást okoz, biztosan te is tapasztaltál már ilyet, amikor egy banán és egy citrom egymás mellett volt több napig a konyhapulton
- etiléngázt termel például az alma, a körte, az őszibarack, a hagyma, a banán
- etilénre nem érzékeny alapanyagok például az eper, az áfonya, a málna, a grapefruit, a narancs
- etilénre érzékenyek például a brokkoli, a karfiol, a káposzta, a citrom, a lime

 

 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.