Amikor vége van a nyárnak, gyűlnek a füzetek, tankönyvek, készül a tesi csomag, talán már a hátizsák is előkerül. Azt nagyjából minden szülő tudja, hogy eszköz szinten mivel kell készülnie az indulásra, azonban arra is érdemes gondolni, hogy az életmódban és ritmusban is érdemes kicsit hangolódni az iskolai napokra.

 

Tudjuk jól, hogy egy drasztikus életritmus váltás hogyan hat a szervezetünkre: emlékezz vissza arra az első munkanapra, amikor vasárnap este hazaestetek a nyaralásról, másnap pedig már ugyanúgy folytatnod kellett a mókuskereket. Gondolj bele, egy gyerek pontosan ugyanezt éli meg, csak hatványozottan. Egy hosszú, majdnem 3 hónapig tartó felhőtlen játék és szabadság ér véget egy szempillantás alatt, és hosszú hónapokig a sulis ritmus szerint kell léteznie.

 

Egy felelős szülő nemcsak étellel és itallal látja el gyermekét, és fuvarszervezőket megszégyenítő módon találja ki minden nap a gyerek iskola-edzés-különóra logisztikáját, hanem lélekben is felkészíti a kicsit, a nevezzük ezt „életmódváltásra”. Pláne, ha egy újdonsült elsős kisiskolásról van szó, akinek nagy szüksége van arra is, hogy tudja, mi fog rá várni ezekben a hónapokban.

 

Íme néhány tipp, melyekkel közösen tudtok hangolódni szeptember 1-re. Beszélgessetek, töltsetek még sok közös időt, hiszen legközelebb csak az őszi szünetben tudtok hosszabb ideig együtt lenni.

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.