Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége - Terítéken az egészség júliusi Táplálkozási Akadémia című hírlevelét lektorálhattam, melyben a hidratálás témakörét járták körbe a szerzők. Szeretnék ebből kiemelni egy szerintem nagyon hasznos táblázatot neked!

 

Az életkor, a fizikai aktivitás, a nem, mind-mind befolyásolja azt, hogy naponta általánosságban mennyi folyadékra van szüksége az emberi szervezetnek. Persze ez jócskán megváltozhat akkor, ha az egész napodat azzal töltöd, hogy biciklizel a szabadban, pláne, ha ilyen kánikulában indulsz el, mint ami az elmúlt heteken volt jellemző.

 

Kiemelnék egy nagyon fontos időszakot ezek közül, ami sok újdonsült szülőben felvethet kérdéseket: kell-e egy csecsemőnek (ha kizárólag anyatejjel táplálják) bármilyen kiegészítő italt adni? A válasz egyszerű: nem. Ha már háromszor fogyasztott szilárd táplálékot a kicsi, akkor kell csak külön folyadékot adni neki. És persze jogosan merül fel az a kérdés is, hogy mi legyen ez a kiegészítő folyadék? A legfrissebb nemzetközi ajánlások is kimondják, hogy 6 hónapos gyermek esetében az ivóvíz a javasolt folyadék (forralt víz, babavíz).

 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.