Blog
Nyáron a fényvédő krém használata alapvető kell hogy legyen, és napjainkban már a teljes évben való fényvédelem alkalmazása is egyre elterjedtebb.
Bőrgyógyászok, kozmetikusok tömkelege hirdeti a napsütéses évszakokban, hogy mennyire fontos a megfelelő védelem az UV sugárzás ellen, azonban nemcsak a krémek és egyéb kozmetikumok terén érdemes odafigyelni a nyári bőrvédelemre: táplálkozásoddal is sokat segíthetsz a bőrödnek.
Tudtad?
- a narancssárga, piros és sötétzöld zöldségek, gyümölcsök megvédhetik bőrünket a leégéstől (persze egy paradicsomleves elfogyasztása nem helyettesíti a megfelelő, fizikai fényvédelmet!)
- zöldségek és gyümölcsök, melyek a leinkább védhetik a bőrödet: sárgarépa, kaliforniai paprika, sárgabarack, dinnyefélék, brokkoli
- a máj, a tojás, a halak a már leégett bőr gyógyulását segíthetik (a bennük lévő A-vitamin segíti a bőr regenerálódását)
- a legnagyobb melegben érdemes kerülni a túlzottan zsíros, nehéz ételeket, mert ilyenkor a szervezet energiaigénye lecsökken
- érdemes kerülni ilyenkor a túl késői vacsorát, ez is terhelően hathat a szervezetre
- az alkoholnak vízhajtó és fényérzékenyítő hatása van, érdemes kerülni, pláne strandolás közben nem tanácsos fogyasztani