A konyhai ételhulladékok második élete
Szó sincs arról, hogy olyan dolgokkal kellene főznöd, melyeknek kukában a helye! Inkább csak arra ösztönözlek, hogy adj egy második esélyt olyan, például hámozás után visszamaradt maradékoknak, melyekből kis kreativitással szuper alapanyagok válhatnak.A maradékmentés nem újkeletű dolog, hiszen őseink még a hagyma héját is eltették és teát főztek belőle, sőt, olyat is hallottam, hogy valakinek a nagymamája a narancshéjból főzött, mézzel összekevert szirupra esküszik, mint nátha elleni csodaszer. A rohamosan növő élelmiszerárak mellett pedig tényleg nem árt egy két alternatív megoldást is találni, hiszen nemcsak a környezetednek, hanem a pénztárcádnak is jót fogsz tenni ezekkel a trükkökkel.Sok esetben a zöldségek, gyümölcsök héjai rengeteg tápanyag forrásai, de mindig igyekezz, hogy vegyszermentes, lehetőleg bio alapanyagot használj fel.
 
 
 
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.