Állítólag az idei eper sokkal édesebb, mint a korábbi években!Most már egyre több helyen szerencsére csökken az eper ára, úgyhogy lehet elkezdeni vadászni a lelőhelyeket neked is, ahol minél olcsóbban be tudod szerezni a friss, lehetőleg magyar epret! Ilyen árak mellett persze kétszer meggondolja az ember, hogy mennyit vegyen belőle, de én azt mondom, hogy a nasi inkább legyen most a gyümölcs a csoki helyett, hiszen most van szezonja, és tényleg rengeteg helyen lehet már kapni!Úgy válaszd ki az epret, hogy csak olyan kerüljön a kezed ügyébe, ami fényes, illatos, egységes színű, szára pedig szép élénkzöld. Sok helyen nem szeretik, ha a vásárló magának gyűjti az epret, ami egyébként teljesen érthető higiéniai szempontok miatt is, azonban ha olyat válogat a zacskóba az eladó, ami feltűnően rosszul néz ki, nyugodtan szólj érte!Ha hazavitted, ne a zacskóban tárold, hanem dobozban, papírtörlővel elválasztva a rétegeket, hogy ne nyomódjanak meg. Mondjuk nem vagyok benne biztos, hogy túl sokáig marad a hűtőben, nálunk legalábbis ha reggel még van, akkor estére már biztosan nincsen eper.Miért egyél epret?
C-vitamintartalma kiemelkedő, több van benne, mint a citromban.
100 gramm fincsi eperben csak 35 kalória van.
Tanulás mellé kiváló! Lehet egy kis motiváció is a tanuló gyermek mellé, ha már látod rajta, hogy nagyon menne ki a szabadba, de még be kell fejeznie a leckét. Egy maréknyi olajos maggal vagy pár szelet teljes kiőrlésű keksszel kínáld, így a vércukor szinttel is jóban maradtok.
Cukorbetegek is fogyaszthatják, ugyanis magas a rosttartalma és alacsony a glikémiás indexe. Nyilván a mértéken ugyanúgy hangsúly van.
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.