Még mindig a holland gasztronómia nyomában…
A holland konyha sok ideig a francia gasztronómia árnyékában élt, de azért egyedi finomságok is megtalálhatóak itt. Nagy mesterek a kombinálásban, olyan, mintha egy-egy nemzet ételéből inspirálódnának, aztán abból születik valami új dolog. Nagy örömömre a hollandok is halevők, hiszen a halászat meghatározó a kultúrájukban. Tengeri herkentyűk, nyers és pácolt halak, minden mennyiségben. Gondolhatod, hogy nem éheztem!Életem legfinomabb salátáját ettem itt! Volt benne sajt Limburg tartományából, Calvadosban pirított alma, port wein szirupos dió, hatalmas olajbogyók és persze zöld saláták is: fenomenális volt! Mosolyogtam, mint a tejbe tök, olyan friss és finom volt. Az étel mellé egy kis zacskóban hozták a friss, magokkal dúsított kenyeret – fel sem merült, hogy fehér kenyér fog járni mellé. Ettem még fokhagymás, olívaolajos, rukkolás, rákos spagettit, ezzel mindig le lehet venni a lábamról. A húsmentes fogásokat is megkóstoltam, például lasagnet, ami csicseriborsóval volt megtöltve (ezt otthon is biztosan ki fogom próbálni). A piacra is kilátogattam, gyönyörködtem a sajtos és a halas pultokban,útközben pedig összevágott gyümölcsöt kanalazgattam.Ízekkel és hasznos élményekkel teli pár nap volt, szuperül feltöltődtem, és rendkívül inspiráló tudásra tehettem szert a konferencián!
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.