Húsvét könnyű gyomorral. Aki tartja a húsvéti hagyományokat, az ma még nem fogyaszt húst, holnap pedig a napját biztosan a konyhában tölti, ahol készülnek az ünnepi finomságok. Sokak fejében azonban ezek a napok a szélsőséges átmenetekről szólnak: egyik nap még mértéktartás, húsvét reggelén pedig annyi étel, amennyi csak belénk fér. Ezen a ponton kell nagyon tudatosnak lenni! Nemcsak böjt után, hanem normál táplálkozási szokások mellett is nagyon megterhelő tud lenni a gyomornak a hirtelen érkező, nagy mennyiségű étel. Nem a puffadáscsökkentő készítmények fogják a megoldást nyújtani (átmenetileg segíthetnek, de hosszútávon nem megyünk velük sokra), hanem az, hogy tisztában vagyunk a testünk, a gyomrunk határaival, és tiszteletben tartjuk azokat. Egyetek nyugodtan a finomságokból, a sonkából, a kalácsból, de kísérje őket mindig friss zöldség. Jöhet a csoki is, de nem főétkezés helyett, és egész nap csipegetve. Mindent szabad, de mértékkel!
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.