Tudtad, hogy a tavaszi fáradtság tulajdonképpen egy hiányállapot, ami a tél végén jellemző sok emberre?A tél végével már annyira várjuk az első melegebb napsugarakat, a tavasz beköszöntét, hogy szinte számoljuk a napokat a hivatalos évszakváltásig. Fáradtabb vagy, nyugtalanabb, fokozódhat az étvágyad, inkább kerülöd a társaságot, nehezen koncentrálsz a feladataidra. Ismerős ez a helyzet? Bizony, ezek mint a tavaszi fáradtság jól ismert jelei.Összegyűjtöttem neked, hogy mit érdemes tenned, ha a tavaszi fáradtság jeleit tapasztalod magadon:
Irány a természet! A szabadtéri mozgás előnye különösen kiemelendő, ha teheted, a hűvösebb időben is igyekezz beiktatni hosszabb sétákat, kirándulásokat. Nem kell más, csak meleg öltözet, egyedül, családdal, barátokkal is útra kelhetsz!
Vitaminok, ásványi anyagok. Az immunrendszeredet ilyenkor különösen fel kell turbóznod, különös tekintettel az A-, D-, E-, B-vitaminokkal és egyéb ásványi anyagokkal.
Felesleges kalóriák. Tudtad, hogy egy bögre forralt bor 200, egy forró csokoládé pedig 400 kalória plusz energiát is jelenthet? Ezeket az inkább szívet és lelket melengető kalória bombákat mértékkel fogyaszd.
Keresd a társaságot! Télen hajlamosak vagyunk bekuckózni az otthonunkba, de a jó idő közeledtével figyelj arra, hogy több időt tölts azokkal, akiket szeretsz.
Kalória gyilkos téli sportok. Egy óra síeléssel akár 600-700 kalóriát is elégethetsz! Persze nemcsak a síelés lehet jó sportág, ha még találsz havas hegycsúcsot, akkor egy kiadós szánkózás, séta is csodákra képes.
 
 
 
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.