Tudtad, hogy a franciáknak is van pizzája? Nagy rajongója lettem a quiche-nek (ejtsd: kís), ami egy egyszerű, de nagyon mutatós étel, reggelire, ebédre és vacsorára is. A francia konyhában olyan fogás ez, mint nálunk a vasárnapi húsleves, és ma már nagy népszerűségnek örvend szerte a világon. Nálunk gyakran készül otthon is, egyedül talán a tészta alap lehet egy kicsit időigényesebb, de ha az ember szerez egy kis rutint ebben, akkor rövid idő alatt „össze lehet dobni”.Hogy miért is szeretem ezt az ételt?
az alapvető makrotápanyagok, úgymint a szénhidrát, a fehérje és a zsír is megtalálható benne,
hidegen is melegen is egyaránt finom,
aki kicsit már unja a főtt tojást vagy a rántottát, az töltetékként egy tojásos-zöldséges keveréket is készíthet,
rengetegféle zöldséget „el lehet benne rejteni” (spenót, paradicsom, paprika, stb.)
mutatós fogás, vendégvárónak is remek
igazi maradékmentő étel, nálunk akár az ebédről megmaradt csirkemell is bele szokott kerülni
aki nem szereti az édességet, annak tökéletes születésnapi „torta” is lehet belőle.
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.