Legyél gourmet, de ne csak az étteremben, hanem otthon is!A karantén alatt sokan az átlagosnál gyakrabban főztek: sokszor újra előkerültek az egyszerű, gyors ételek, a 30 perces ételkészítések, na és persze a tanácstalan percek, amikor álltunk a hűtő előtt, hogy a borsófőzelék-rakott krumpli-bolognai spagetti állandó Bermuda háromszögéből kikászálódjunk, és készítsünk végre valami mást. Elismerem, rendkívül nehéz sokszor megújulni és újat alkotni, hétről hétre más és más finomságokkal táplálni a családot.Ezen az sem segít, hogy az elmúlt időszakban kevesebb lehetőségünk volt étterembe, vendégségbe járni, ahol esetleg új ízeket, inspirációkat kapnánk a környezetünktől. Nagyon szeretek új ételeket kipróbálni, és bevallom, én is kicsit úgy éreztem, hogy maximum 10-15 féle receptek főzök, és sokszor nincsen kedvem újdonságot kipróbálni.Aztán egyszer csak elegem lett, és mondtam a férjemnek, hogy a héten szombaton megnyitjuk az otthoni éttermünket: kikerekedett szemekkel nézett rám, hogy most éppen milyen új projektbe szeretnék belevágni. Na persze nem lakáséttermet szerettem volna nyitni, hanem egyszerűen kitaláltam, hogy ezentúl néha étterem napot tartunk otthon.Közösen kitaláljuk a menüt, amiben valamilyen új receptnek kell szerepelnie, együtt elkészítjük a gyerekekkel, gyönyörűen feldíszítjük az asztalt (és magunkat is szép ruhába öltöztetjük), és tartunk egy éttermi estét a saját ebédlőnkben. Ilyenkor nincs telefon, egymásra figyelünk, beszélgetünk, és nyugiban vacsorázunk.A legutóbbi menü barna rizs, mézes-zelleres cékla, aszalt szilvával töltött sertéskaraj volt, melyet baconbe csomagoltunk.
 
 
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.