Ki tudja, hogy mi van a kezemben?Ez a paradicsomra hasonlító gyümölcs a datolyaszilva, ami télen nálunk mindig nagy kedvenc (bár azért kezdetben volt gond az azonosítással, hogy mégis mi került az asztalra). A datolyaszilvát kakiszilva néven is ismerheted, és hazánkban például a Budai Arborétumban találkozhatsz vele (na meg persze a boltok, piacok polcain). A többi trópusi növény mellett (banán, mangó, ananász) a datolyaszilva is egyre népszerűbb. Mit érdemes tudni erről a finomságról és miért érdemes fogyasztani?
egy gyümölcs nagyjából 170 gramm,
100 grammnyi gyümölcsben 70 kalória, 18 gramm szénhidrát, 7,5 mg C-vitamin található,
fogyasztása előtt kicsit érdemes érlelgetni, ilyenkor már puha tapintású,
íze leginkább a sárgabarackra hasonlít, melyet mintha egy csipetnyi vaníliával fűszereztek volna,
ha eltávolítottad a csészeleveleket (na ki az, aki figyelt környezet órán?), a gyümölcsöt héjastul is elfogyaszthatod,
teheted gyümölcssalátába, joghurtba, az ínyencek pedig akár sós ízekkel is keverhetik.
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.