Kincset érő maradékok karácsony után. Nem tudom, te hogy vagy vele, de ez a három karácsonyi nap úgy szaladt el mögöttünk, mint a gyorsvonat. Gondolom, mindenkinek megvolt a halászlé, a bejgli, (remélem törekedtél azért a mértékletességre!), és nem volt hiány a családi látogatásokból és a boldog pillanatokból. A karácsonyi időszakban, logikusan következtethető, hogy sokkal nagyobb mennyiségű étel végzi a kukában - nem kellene így lennie!!! Biztos vagyok benne, hogy a karácsonyi sütés-főzés még jó pár napig nyomot hagy a hűtőszekrényedben. Ott csücsül az ételes dobozokban, tálakban a halászlé, a krumplipüré, a lesütött kacsacomb, melyek várják sorsukat. Ha ügyes voltál, és jól számoltad ki az adagokat, akkor tiszta lappal indíthatod a karácsony utáni időszakot, de szerintem vagyunk itt jó páran, akinél bizony maradékmentésre van szükség a konyhában.Miért jó, ha felhasználod a megmaradt ételeket?
az újrahasznosítás környezettudatos döntés, törekedj arra, hogy minél kevesebb szemetet termelj
kíméli a pénztárcádat is, pláne a folyamatosan növekvő élelmiszerárak mellett
kreativitásra ösztönöz, mert így akár egészen új fogásokat is tehetsz a családi asztalra
jót tesz a lelkednek és büszke leszel magadra, hogy ahelyett, hogy kidobtál valamit, inkább izgalmas ételt varázsoltál belőle
Természetesen mielőtt bármit is felhasználsz, tartsd szem előtt az élelmiszerbiztonsági szempontokat! Ha valamit már nem találsz megfelelő minőségűnek vagy fogyaszthatónak, akkor ne edd meg!Összegyűjtöttem neked néhány tippet, hogy bizonyos élelmiszereket hogyan használhatsz fel.
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.