Karácsony könnyebben. A karácsonyi étkezés nem attól lesz könnyebb, hogy puffadásgátlóval és görcsoldóval kíséred le a töltött káposztát. Persze nem is attól, hogy spártai szigorral gyötröd magad, és nem kóstolsz meg semmit, mert tartod magadat a diétádhoz. A magyar karácsonyi ételek bővelkednek a zsiradékokban, melyek nem kímélik a gyomrot. Töltött káposzta, majonézes saláták, halászlé, rántott hal, hasábburgonya, töltött dagadó, szinte mind megtalálható egy hagyományos karácsonyi asztalon. Azonban nem kell ahhoz óriási reformokban gondolkodni és túlzottan erőlködni, hogy könnyebben emészthető legyen a karácsonyi menü.Ilyenkor egy nap csak egyszer eszel: reggeltől estig? Idén egyél többször keveset. Mindent megkóstolhatsz, de az adagokkal bánj csínján!Óvatosan a zsiradékkal! A rántott ételek mellé a majonézes csodákat készítheted joghurttal, kefirrel, a hasábburgonyát leválthatod tepsiben sült steak-burgonyára, a töltött káposzta készülhet pulykahúsból.Legyen az asztalon savanyúság, zöldsaláta (könnyű öntettel, ne majonézzel!).Egyik nap próbálj ki valami újat: annyi szuper, könnyen emészthető recept kering a neten vagy a szakácskönyvekben. Rántott ponty helyett miért ne ehetnétek roston sült halfilét?A sütiket pakold el, ne legyenek egész nap szem előtt, hogy lépten-nyomon odanyúlj értük.A mozgás ne maradjon ki: a szánkózás idén nem játszik, de nagyokat sétálni ebéd után minden nap lehet.
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.