Nem tudod, hogy mi legyen az ünnepi asztalon? Segítek! Mit szólnál, ha idén valami különlegesebb alapanyaggal kápráztatnád el a családodat? Érdemes néha elvonatkoztatni a hétköznapibb alapanyagoktól, és kipróbálni akár a juh- vagy a bárányhúst. A húsok többek között értékes fehérje-, vitamin- és ásványianyag-tartalmuk miatt a magyar táplálkozási ajánlás, az OKOSTÁNYÉR© szerint az étrend fontos összetevői.Ne dőlj be a tévhiteknek! Sokan tartanak ezektől a húsoktól az esetleges mellékízük vagy elkészítési módjuk miatt. A bárány- és juhhús és a belőlük készült termékek értékes, a szervezetünk számára fontos tápanyagokat tartalmaznak, tehát érdemes alkalomszerűen beépíteni az étrendbe. Összegyűjtöttem neked néhány érdekességet ezekről a húsfajtákról, melyek alapján látható, hogy milyen előnyei vannak fogyasztásuknak.A pozitívumok mellett azért hoztam neked egy nagyon finom receptet is, a Barihús Facebook oldaláról. Az alábbi videóban egy grillezett báránygerinc elkészítését találod sütőtökös-gombás rizottóval. A karácsonyi asztalra szerintem ez egy nagyszerű és nagyon mutatós recept!
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.