Nem mindegy, hogy mit eszel az étteremben! A magyar ember étkezési szokásaihoz híven egy átlagos hazai étteremben hatalmas adag étel is elénk kerülhet (az északi országokban az adagok általában kisebbek, mert itt az elsődleges prioritás az alakmegőrzés). Szerencsére már egyre több vendéglő van azért itthon is, ahol egy adagnyi étel nem egy hadseregnek készül. Persze a választási lehetőség mindig a vendég kezében van, így ha étteremben jársz, légy okos, és ne úgy válassz, hogy az étkezés felénél már lazítasz egyet az öveden vagy kikapcsolod a nadrágod/szoknyád gombját. Ha vendéglőbe mész, az alábbi tippek segíthetnek:
nézd meg az étlapot, mielőtt éttermet választasz, így már nem érhet semmi felkészületlenül
érdeklődj, hogy pl. egy leves vagy főétel mekkora adag
ha nem vagy nagyétkű, akkor kérj gyerek vagy fél adagot, vagy ha erre nincsen lehetőség, akkor érdeklődj az elcsomagolás lehetőségéről
ha italt választasz, és mondjuk a limonádé a kedvenced, kérdezd meg, hogy van-e cukormentes változat, vagy el lehet-e hagyni belőle a cukros ízesítést
egy finom vacsora mellé néha bizony jól esik valamilyen alkoholos ital: a férfiak esetében naponta maximum 20 ml tiszta alkohol, ami 4 dl sör, 2 dl bor vagy 4 cl égetett szeszesital. A nők esetében a mértékegységek a felére csökkennek: 10 ml tiszta alkohol, ami 2 dl sört, 1 dl bort vagy 2 cl égetett szeszesitalt jelent.
a nehéz, bő olajban sült köretek helyett válaszd a zöldségeket, rizst, álgabonát
ha vállalkozó kedvű vagy, akkor a megszokott ízek helyett kérj inkább valami új, különleges dolgot (pl. indiai fűszerezés, különleges hús vagy zöldség)
az adagnagyság meghatározásában is segítséget nyújt a https://mibolmennyitegyek.hu/ weboldal.
ne stresszelj rá, ha éppen nem tudod feszesen tartani a diétádat, életmódodat! Étterembe szórakozni járunk, így a legfontosabb, hogy élvezd is az élményt! Nagyon szeretem az ázsiai ételeket és ízvilágot, viszont otthon ezeket kevésbé készítem el, így ha vendéglőben járok, akkor rendszerint valamilyen különleges kombinációt választok (vagy az örök kedvencemet, a halakat és tengeri herkentyűket). Alapvetően szeretem a húst, ebben az ázsiai tésztában viszont nem volt, és nem is hiányzott belőle.
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.