Advent első vasárnapját a Nők Lapja Advent kiadványával indítottam.Szeretem a karácsonyi magazinokat, kicsit már lehet velük hangolódni az ünnepekre. Szuper recept ötletek, érdekes cikkek kerültek ebbe a lapszámba is!Az egyik téma a halfogyasztáshoz kapcsolódik, ahol szakértőként kérdezett Szabó Emese. Nagyon szeretem a halas ételeket, legyen az édesvízi vagy tengeri, de jöhetnek a herkentyűk, a tengeri növények is. Szerencsére az ünnepi asztalon sok menüben előfordul nálunk is a hal, mint alapanyag. Halászlé, rántott hal, lazacderék, skandináv halleves és még sorolhatnám a finomabbnál finomabb karácsonyi recepteket. Miért érdemes halat fogyasztanunk (nemcsak karácsonykor)?
szuper vitaminforrás, van benne A-, D-, K-, B1-, B2- vitamin, valamint niacin, foszfor, réz, vas, magnézium, kalcium, a tengeri halakban pedig jód is található
ha főzzük, sütjük, pároljuk őket, a vitaminok többsége megmarad bennük
a magas D-vitamin tartalom hatalmas előnyük, ugyanis a hazai konyha alapanyagai sajnos nem bővelkednek ebben
zsírtartalmuk alacsony
bizonyos halak (pl. a tonhal) zsírja kifejezetten értékes omega-3 zsírsav
rántás helyett érdemes kevés zsiradékon, esetleg sütőzacskóban elkészíteni a halakat, ha egészségesebb opciót keresel
víztartalmuk magas, így könnyebben romlanak, ezért a frissességüket különösen fontos ellenőrizni
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.