Ne dobd ki, gondold újra!Tudod, hogy egy átlagos háztartásban mennyi élelmiszer végzi a kukában egy év alatt? Egy 2019-es kutatás alapján ez Magyarországon csaknem 65kilogrammnyi ételt jelent! Ez rettentően magas szám, ezért neked is arra kell törekedned, hogy lehetőleg minden élelmiszert felhasználj, ami a hűtőben és a kamrában van.Mit tudsz tenni, hogy kevesebb ételt dobj ki?
tervezd meg a heti menüt, vannak már erre szuper telefonos applikációk, de akár egy füzetbe is vezetheted
tarts nagybevásárlást, amikor a terv alapján be tudod szerezni az alapanyagokat (próbáld ki az online rendelést, rengeteg időt tudsz ezzel megspórolni).
porciózz és fagyassz: ha valami megmaradt, irány a fagyasztó!
És hogy nekem mit jelent a maradékmentés? A hétvégei maradékokból nálam az alábbi nagyon finom fogás készült: a rakott krumpliból maradt főtt tojás és főtt krumpli, a kacsasült mellől pedig lila káposzta. Került a tányérra még egy kis párolt brokkoli (hogy szép színes legyen), és reszeltem rá sajtot (így a fehérjetartalom is rendben volt). Mi lett az eredmény? Egy teljesértékű fogás, és még nagyon főznöm se kellett.
 
 
 
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.