Hogyan válassz okosan a kenyérfélék közül?Egy egészséges felnőtt étrendjében a gabonafélék nagyon fontos összetevők, egyrészt a bennük lévő szénhidrát miatt, ami energiát ad a szervezetnek, valamint számos vitamin és ásványi anyag miatt, melyek beviteléhez a gabonák remek forrásként szolgálnak. Mire érdemes leginkább figyelned?
a finomlisztből készült fehér kenyeret érdemes óvatosan fogyasztani, mert gyors vércukorszint emelkedést eredményez
amelyeket leginkább fogyasztani érdemes: teljes kiőrlésű, korpás és graham, illetve a rozsos típusúak
Az ilyen kenyerek sokkal több rostot tartalmaznak, mint a fehér kenyerek, így egészségesebbek. Székrekedésnél, fogyókúránál a rosttartalom az átlagosnál is fontosabb, de mellette figyelni kell a bőséges folyadékfogyasztásra is.
gluténérzékenység esetén a kukorica, rizs, vagy álgabonák, például hajdina, amaránt vagy csicseriborsó, amiből kenyér is készülhet fogyasztható. A szénhidrát-csökkentett kenyeret elsősorban fogyókúránál, inzulinrezisztenciánál és cukorbetegségnél keresik. Ezek esetenként segíthetnek, de önmagában a problémákat nem oldják meg.
 
 
 
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.