Még kihasználtam az utolsó meleg napsugarakat és beálltam a szüretre! A szőlőszedés a fiúkat is megihlette, ők készítették a fán lévő kompozíciót. Persze a legjobban azt szerették, hogy lehetett szaladgálni és bújócskázni a szőlőültetvények között.Mindig javaslom neked, hogy a zöldség- és gyümölcsfogyasztás tekintetében érdemes elsősorban a szezonális finomságokat választani. Az őszi gyümölcsválasztási lehetőségek egyik koronázatlan királynője egyértelműen a szőlő (persze nem elsősorban bor formájában). Számtalan méretű és ízűt kaphatsz ma már a piacon és a boltokban, azonban érdemes okosan fogyasztani, különösképpen akkor, ha valamilyen alapbetegséggel küzdesz.Fontos tudnivalók a szőlőről: a
- az egyik legnagyobb energiatartalmú gyümölcs, elég magas a cukortartalma (cukorbetegek csak mértékkel fogyaszthatják, leginkább tízóraihoz egy kis olajos maggal vagy délutáni kisétkezéshez pár szem korpás keksszel)
- 100 grammban körülbelül 78 kalória van
- magas a rosttartalma (jót tesz a bélműködésnek)
- sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz
A szőlőmagban található antioxidánsok többek között a szép bőrhöz is hozzásegítenek.Az édes sütemények helyett/mellett így ősszel szerintem kitűnően illik salátákhoz: jól passzol mellé valamilyen érlelt sajt vagy sonka, saláta levelek, balzsamecet, és a tetejére egy kis dió. Csoda finomság, ha egy könnyed köretre vágysz valamilyen frissensült mellé!
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.