Sárospatakon olyan dolgok történtek velem, mint még soha! Előadóként vettem részt a Betyártanya lovasközpontban a „Nyárvégi test, lélek műhely” eseményen, ahova természetesen az alkalomhoz illő öltözetben érkeztem…arra nem számítottam, hogy lóra is fogok pattanni, de a fehér selyemblúz engem aztán nem tartott vissza. Szuper élmény volt! A meghirdetett előadásból 1 óra helyett 2 lett, aminek nagyon örültem, mert igazán érdeklődő és interaktív társaság gyűlt össze. Örültem, hogy számos témát tudtunk átbeszélni és mindenki kitartott a beszélgetés végéig.Szóba került például a különböző olajok, zsírok használata, ami számomra azt bizonyította, hogy sokan már egyre tudatosabban kezelik ezeket az alapanyagokat, és nem dőlnek be mindenféle marketing fogásnak, ha az egészségükről van szó. Beszéltünk arról is, hogy milyen olajban érdemes sütni. Jöjjön pár tanács:
- Legjobb, ha rendszeresen variálod az étolajokat vagy eleve kevert olajokat választasz.
- Ne használd kétszer a sütőolajat, tehát minden sütésnél frisset önts a serpenyőbe!
- Az extra szűz olívaolajat kizárólag hideg ételek (saláták, öntetek) készítéséhez használd, ez sütésre nem alkalmas. Teflonos sütéshez a finomított, kevert variánsokat válaszd! Bő olajban sütéshez a hőstabil olajok (például repce-, napraforgó-, földimogyoróolaj, szőlőmagolaj) alkalmasak.
- A kókuszzsír vagy kókuszolaj hiába növényi eredetű, de alapvetően telített zsírsavakat tartalmaz, ezért mindennapos használatra nem javasoljuk.
- Ne öntsd a lefolyóba a használt olajat, mert nemcsak a környezetnek árt, de hosszútávon a vezetékeket is tönkreteszi.
 
 
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.