Melyik kezemet is kell felraknom? A bal lábamat be kell hajlítani? Milyen magasra kell ugranom?
Ilyen és hasonló kérdések voltak a fejemben a hétvégén a II. Példás Gyermek Sport- és Egészségnapon, amikor kipróbáltam a world jumping trambulint. Szuper volt!!! 5 perc után már rendesen éreztem a vádlimat… Ha elmegyek előadást tartani egy családi eseményre, szeretem végignézni a programokat, szűréseken részt venni és számos sporteszközt kipróbálni. Így volt ez Mosonmagyaróváron is a hétvégén. A beszélgetésen, amit a közönséggel tartottam, szóba került a különböző korosztályok táplálkozása, az adalékanyagok, a különböző táplálékallergiák. Többen kérdezték, hogy mit tegyenek, ha gyermekük nem akar zöldséget/gyümölcsöt enni? Íme pár tipp:
- Fontos, hogy gyakran kínáld, változatosan elkészítve, de semmit se erőltess!
- Játékosan ismertesd meg a gyümölcsökkel, zöldségekkel.
- Menjetek együtt piacra, bevásárolni, válassza ki ő, miből főzzetek hétvégén ebédet!
- Vond be az ételkészítésbe: segítsen pucolni, szeletelni, reszelni - akkor is, ha még nem megy neki, hadd próbálkozzon.
- Faragjatok együtt formákat, mini szobrokat a zöldségekből. A lényeg, hogy megfogja, megszagolja, ismerkedjen az állagával. Készíthettek vicces emberi arc formájú szendvicset, tetején szájformára alakított uborkával, paradicsomból készült szemekkel.
 
 
 
 
 
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.