Fontos, hogy felkeléstől számítva maximum (!) 2-3 órán belül egyél. Sose hagyd ki a reggelit, rengeteg érv szól mellette. A gyerkőcöt se engedd el otthonról reggeli nélkül!

A táplálkozási ajánlások szerint (tehát nem a különböző divatdiéták szabályai szerint!) 4 fő kritériuma van az ideális reggelinek:
1. Legyen a tányéron GABONA (pl. zabpehely vagy teljes kiőrlésű kenyér);
2. legyen mellette FEHÉRJE: húsféle, tojás vagy tejtermék - a szendvicsben csirkemell, a zabkásában natúr joghurt, a tojásból pedig zsírszegény rántotta vagy főtt tojás készülhet;
3. kísérje ZÖLDSÉG és vagy GYÜMÖLCS: a szendvicsbe vagy mellé gazdagon nyers zöldség, vagy például a rántottát turbózd fel paprikával, cukkinivel (finomabb is lesz!), a zabkásába mehet valamilyen gyümölcs.
4. a FOLYADÉKról se feledkezz meg: víz, tea, tej, időnként 100%-os gyümölcslé is beleférhet (itt óvatosan, mert az utóbbi sokaknak megdobja a vércukorszintjét).

Aki édes péksüteményt eszik vagy fehérlisztből készült szendvicset zöldség nélkül, az ne csodálkozzon, ha 2 óra múlva éhes lesz. Az alapelveken túl fontos a személyre szabott táplálkozás. Lehet, hogy Téged a zabkása sem telít el eléggé ahhoz, hogy kibírd ebédig. Míg mások számára megterhelő reggel a tojás vagy a hús. Figyeld a tested, mi esik jól, mitől van energiád, mi az, ami tényleg eltelít.

 

 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.