Hopp, csak egy gombóc finom fagyit megeszek a strandon… Na jó, együnk meg egyet hazafelé ebben a nagy melegben… Nézd, drágám, most ha két doboz fagyit veszünk, akkor a harmadik ajándék… Ez a történet akár azzal a címmel is bírhatna, hogy miért nem sikerül leadni azt a fránya 5 kilót, vagy hogy miért lesz rossz eredménye egy cukorterheléses vizsgálatnak. Félreértés ne essék, én is nagyon szeretem a fagyit, nyáron, ha például nyaralunk, az esti séta mellé egy (esetleg két) gombóc biztosan elfogy. Azonban lehet okosan is dönteni, és olyat választani, ami kevésbé kalóriadús és cukorral teli. Mindig igyekszem bogyós gyümölcsökből készült fagyit enni a krémesek helyett, ilyenkor nekem ezek az ízek egyébként is jobban hűsítenek. Az otthoni fagyikészítés nem bonyolult dolog, nem kell hozzá gép, csak egy jó botmixer, és néhány alapanyag. Alapja lehet tejes vagy tejmentes (pl. kókuszital), tehetsz bele banánt, epret, málnát, ez már a fantáziádra van bízva. Jöhet bele pici méz vagy édesítőszer, ami nálatok belefér az étrendbe. Keverd össze az alapanyagokat, tedd be a fagyasztóba, majd óránként keverd át a botmixerrel, amíg teljesen meg nem fagy.
 
 
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.