Mostanában a bogyós gyümölcsök különösen „celeb” életet élnek, mindenféle egészséges étrendben megtalálhatóak. De vajon miért tartják őket ennyire szuper tápláléknak? A bogyósok közé soroljuk a szőlőt, a ribizlit, az egrest, a bodzát, a csipkebogyót, de az igazán szupersztár kategóriába első sorban az áfonya, az eper, a szeder és a málna tartozik. Rosttartalmuk magas, vitaminokban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban rendkívül gazdagok. Hogyan hatnak szervezetedre ezek a gyümölcsök, többek között az éppen szezonját élő málna?
- csökkenthetik a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek, mint az emlő-, a prosztata-, a vastag- és végbél-, illetve a tüdőrák kockázatát akkor, ha rendszeresen fogyasztod őket
- A bogyósokban található un. flavonoidok hozzájárulhatnak az életkorral járó idegi elváltozások megelőzéséhez, illetve időbeli kitolásához is. Javíthatják a kognitív működéseket gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásuk révén.
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.