Lassan végre itt van a kukorica szezon! A fiúk egyik nagy kedvence, én pedig mindig azt szeretem nézni, amikor egy kellemes nyári estén a teraszon ülve eszik a főtt kukoricát, és persze tetőtől talpig sárga lesz mind a két gyerek. A főtt kukorica elsősorban a strandok népszerű (és sajnos igen drága) étele, viszont szerintem érdemes a főzésével vele otthon megpróbálkoznunk, aztán pedig csomagolva magunkkal vinnünk. A kukoricáról sokszor lehet hallani, hogy nagyon hizlal, és inkább érdemes kerülni. Szerintem mértékkel lehet fogyasztani, de nézzük a pontos számértékeket: 100 g kukorica energiatartalma kb. 100 kcal, 3 g fehérje és 1,5 g zsír mellett. A szénhidráttartalmát összehasonlíthatjuk más kukorica termékekkel:
- kukorica (cső, mélyhűtött, szem): 17 g
- pattogatott kukorica: 48 g
- kukoricaliszt: 70 g
Hogyan tudod elkészíteni tökéletesen a főtt kukoricát?
- már a vásárlásnál légy résen, ha a kukorica külső levelei fonnyadtak, megsárgultak, akkor vedd az irányt egy másik árus standjához
- lehet, hogy furán néznek majd rád, de érdemes minden csövet átvizsgálnod: ha túl sűrű, inkább válassz másikat
- szedd le főzés előtt a leveleket, vágd le a végeit, és mosd meg alaposan a csöveket és a leveleket is
- egy nagy fazékba mehetnek a levelek, majd rá a csövek, aztán annyi víz, amennyi elfedi (mehet a tetejére még levél és egy fedő)
- forrástól számítva 10-15 percig főzd, és már kész is
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.