A finom cseresznyéért hajlandó vagyok egy kis veszélyt is vállalni. Persze mindig a fa tetején vannak a legédesebb szemek, úgyhogy ezen a hétvégén én tényleg megküzdöttem ezért a gyümölcsért. Rengeteget sikerült leszednünk a fiúkkal, én meg famászás közben már azon törtem a fejemet, hogy milyen finomságot fogok belőle készíteni: biztos, hogy csinálok belőle cseresznyés pitét, gyümölcslevest, de valószínűleg nyersen is szépen fog belőle fogyni. A cseresznyéről érdemes tudnod, hogy:
- tudományos szempontból a sötét változat jobb, mivel a többi bogyós gyümölcshöz hasonlóan a cseresznyében is sok az antioxidáns, a sötétebb színűnek magasabb az antioxidáns-tartalma.
- 80%-ban vizet, jelentős mennyiségű C-vitamint, foszfort, kalciumot, nátriumot, káliumot és vasat is tartalmaz
- jól bírja a mélyhűtést, vitaminjai így is egész jól megmaradnak
- főzéssel is tartósítható, így ugyan a vitaminoknak csak töredéke marad benne, viszont továbbra is sok értékes növényi rostot tartalmaz.
- energiatartalma 65-70 kcal (100 gramm).
 
 
 
 
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.