Nálatok lesz töltött káposzta és halászlé? Nálunk biztosan! Igen, ezek a téli ünnep hagyományos ételei, mindkettő igencsak kalóriadús. Természetesen nem kell lemondani róluk, viszont az elkészítés módján és az alapanyagokon lehet kicsit alakítani. Például a tápanyag- és kalóriatartalomban lényeges különbség, hogy a töltött káposztához milyen húst (zsíros sertést vagy esetleg könnyebben emészthető pulykát), illetve mennyi zsiradékot használsz, milyen a káposzta-rizs-hús arány? Könnyebb lesz az étel, ha alacsony zsírtartalmú tejföllel tálalod. A mérték is fontos: ha három gombóc helyett csak kettőt szedsz, mellé inkább több káposztát kanalazol, kevesebb tejfölt teszel rá és nem eszel hozzá kenyeret vagy csak egy fél szeletet. A halászlé készüljön kevés zsiradékkal - ez adagonként legfeljebb egy teáskanálnyi mennyiség legyen. Máris rengeteg kalóriát spórolsz és így is finom lesz minden.
 
 
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.