Karácsonyi bevásárlás: patikában jártál már? Betáraztad a puffadásgátlót és a görcsoldót? Töltött káposzta, majonézes saláták, halászlé, rántott hal, hasábburgonya, töltött dagadó: a hagyományos magyar karácsonyi menü bizony nem kíméli a gyomrot. Túl zsíros és nehezen emészthető. Patikába járás helyett inkább javaslom, hogy idén picit változtass az étkezési szokásokon és alakíts a menün. Most még van idő. Nem kell óriási reformokra gondolni és nagyon erőlködni. Mutatom, mit csinálhatnál idén másképp:
1) Ilyenkor egy nap csak egyszer eszel: reggeltől estig? Idén egyél többször keveset. Mindent megkóstolhatsz, de az adagokkal bánj csínján!
2) Óvatosan a zsiradékkal! A rántott ételek mellé a majonézes csodákat készítheted joghurttal, kefirrel, a hasábburgonyát leválthatod tepsiben sült steak-burgonyára, a töltött káposzta készülhet pulykahúsból.
3) Legyen az asztalon savanyúság, zöldsaláta (könnyű öntettel, ne majonézzel!).
4) Egyik nap próbálj ki valami újat: annyi szuper, könnyen emészthető recept kering a neten vagy a szakácskönyvekben. Rántott ponty helyett miért ne ehetnétek roston sült halfilét?
5) A sütiket pakold el, ne legyenek egész nap szem előtt, hogy lépten-nyomon odanyúlj értük.
6) A mozgás ne maradjon ki: a korcsolyázás, szánkózás idén nem játszik, de nagyokat sétálni ebéd után minden nap lehet.
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.